Proizvodi Meni
Nalazite se tu: > >

Postavljanje

Postavljanje grijaćeg filma, grijaće mrežice i instalacija IC panela.

 

  Električni grijaći film

       

Postavlja se,
na suhu očišćenu podlogu s minimalnom toplinskom izolacijom debljine cca. 4-5 mm, od zida do zida (obavezna izolacija s reflektirajućim slojem). Postavljanje deblje izolacije ovisi o mogućnostima ugradbene visine odnosno visine između podloge i krila vrata. Deblja izolacija (10-20 mm od tvrdog poliesterna) je mali trošak naspram povećanja efikasnosti grijanja.
Nakon postavljene toplinske izolacije postavlja se grijaći film, koji slobodno možete odmaknuti od zida cca. 10-15 cm.
Na grijaći film dolazi obična bijela tanka građevinska PVC folija kao parna membrana, odnosno zaštita kod postavljanja završne podne obloge.
Nakon postavljene podne obloge možete odmah koristiti Vaš sistem za grijanje.
Postavljanje je jako jednostavno (u jednom danu), bez veći građevinskih zahvata, pa to možete i sami napraviti, a priključenje na električnu energiju prepustite svom električaru.
Početna ulaganja su manja nego kod ostalih sistema za grijanje, a nema nikakvih dodatnih troškova zbog održavanja.
Vijek trajanja je gotovo neograničen s garancijom od 10 godina.
Možete ga ugraditi u samo jednu sobu, ne morate nužno u cijelu kuću (dječja soba, dnevni boravak) i uživat ćete u toplini svoje sobe.
Grijaći film se postavlja i koristi u različitim stambeno-poslovnim objektima (kuće, apartmani, vikendice) ili u pojedinim prostorima, a izuzetno je pogodno za poslovne prostore, fitness dvorane,...
Isprobajte grijaći film kupnjom probnog paketa za samo 140 kuna. 
Kako su neki naši kupci iskoristili probni paket (npr. postavljanjem ispod tepiha kod pisaćeg stola),
pogledajte na našoj Facebook stranici "Mirakul inovativni sustavi grijanja".
 
 
Postavljanje grijaće mrežice
 
                      
 
Grijaće mrežice se postavljaju na očišćenu podlogu, prvo treba ukloniti oštre predmete, kamenčiće, itd.
Može se postaviti na postojeću podlogu (keramičke pločice, kamen, itd.) uz primjenu odgovarajućeg ljepila. Znači i naknadno se mogu brzo urediti podovi kupaonica za osjećaj maksimalne udobnosti topline.
Postavljanje grijaće mrežice može ići na sljedeća dva načina:
- postavljanje mrežice u dvije faze. Prvo se postavlja mrežica u fleksibilno ljepilo i nakon što se ljepilo osuši možemo postavljati pločice u drugoj fazi s novim slojem ljepila. Preporučuje se sačekati oko deset dana do paljenja grijanja (ljepilo se mora osušiti i otvrdnuti).
- postavljanje mrežice i keramičkih pločica u isto vrijeme u fleksibilno ljepilo, koje se na ovaj način postavlja malo deblje cca. 3-5 mm, pa i s paljenjem grijanja moramo čekati duže oko 10-15 dana.
Uvijek treba obratiti puno pažnje na postavljanje podnog senzora. Moguće ga je postaviti direktno u ljepilo ali je preporuka da se postavlja u gibljivo crijevo odgovarajućeg profila, upušteno u podlogu između niti grijaće mreže. Kraj gibljivog crijeva treba zalijepiti sa samoljepivom trakom ili čepićem. Treba paziti na veličinu luka gibljivog crijeva kod sudara zida i poda da bi se i naknadno, kod eventualnoga kvara, moglo promijeniti podni senzor.
 
 
Infrapower paneli predviđeni za grijanje unutrašnjih prostora
 
                                                                
Infrapower paneli se postavljaju na zid, na strop ili kao mobilni paneli. Kod postavljanja na strop paneli se mogu ugraditi u konstrukciju
Armstrong spuštenog stropa.
Infrapower paneli se proizvode s držačima za ugradnju na zid, a postoji mogućnost dokupa seta za montiranje na strop ili seta za mobilne panele.
U pogledu reguliranja mogu se kontrolirati termostatom posebno svaka soba ili s centralnog sistema pa i pomoću GSM modula putem mobitela.
Infrapower paneli se najčešće postavljaju da bih zadovoljili sljedeća tri načina korištenja:
1.  Lokalno grijanje s po jednim IC panelom. U ovom slučaju postoji osnovni sustav grijanja kuće, stana, ali korisnik želi dodatnu toplinu dok sjedi uz televizor ili pisaći stol.
2. Dodatno grijanje u ovom slučaju postoji osnovno grijanje stambenog prostora, ali u kombinaciji s Infrapower panelom kao paralelnim grijanjem, koje  se koristi za tempiranje osnovnog grijanja odnosno Infrapower paneli se koriste za zagrijavanje samo tijekom jesenskih i proljetnih prijelaznih razdoblja.
3. Osnovno grijanje s Infrapower panelima Ovdje paralelno grijanje može biti samo zbog sigurnosti, no u najviše slučajeva ne postoji.
Glavna snaga infracrvenog grijanja je u lokalnom grijanju kod korisnika koji puno sjede na jednom mjestu. Ovo će biti savršeno rješenje za Vas.
Ako želite da infracrveno grijanje bude osnovno grijanje u Vašem domu svakako preporučujemo sljedeće:
- Izolacija bi trebala biti dobra. Ako nemate izolaciju ili izolacija nije dobra "grijat ćete vanjski svijet", ovo nije iznimka ni kod infracrvenog grijanja, osim    ako želite lokalno ili dodatno grijanje!
- Postavite dvotarifno električno brojilo  "dan i noć ".
- Pratite razvoj solarne tehnologije, u doglednoj budućnosti će biti dostupan za ugradnju po pristupačnoj cijeni, kao i subvencije
  u vezi termoizolacije objekata.
- Ugradnjom solarnih panela dobit ćete besplatno grijanje
Razmislite o tome koji izvori energije nam stoje na raspolaganju?
Plin, struja, drvo, ugljen i nafta.
Među njima je električna energija jedina koju možemo sami proizvesti čak na nekoliko načina (vjetroturbine, fotonaponske ćelije, itd…) praktički bez ograničenja količina.
Prvi korak za postavljanje Infrapower panela kao osnovnoga grijanja svoga doma je izračun toplinskog gubitka kuće, stana. Potrebna potrošnja se može procijeniti otprilike. Bez točnog izračuna potrošnje može Vam se samo posrećiti, tj. možda ćete potrošiti više sredstava nego što je potrebno ili će Vam biti hladno zimi.
Najbolja situacija je ako postavite panel više, jer potrošnja električne energije zbog dobre regulacije neće biti veća, samo ćete možda imati jedan panel više nego što bi bilo potrebno.

 

 

 

 

 

 

 

Čovječuljak

 

 

     

    Pišite nam,
zatražite ponudu!
 

Besplatna dostava za kupnju

proizvoda iznad 1500 kn.

Količinski popusti za kupnju:

- iznad 2500 kn 2%

- iznad 5000 kn 3%

- iznad 10000 kn 4%

Sniženi proizvodi
1.630,00 kn 1.618,00 kn
Mirakul - Inovativni Sustavi Grijanja