Naše  Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Više o kolačićima pročitajte ovdje "Uvažavanje Vaše privatnosti".

T70 digitalni programabilni sobni termostat

Computherm
35,00 euro
31,50 euro (25,20 euro + PDV)
Popust: 3,50 euro 10%
Količinakom
Proizvod još nije ocijenjen

Veliki digitalni zaslon
Jednostavan za korištenje
Programabilno
Opcija kalibracije termometra
Jednostavno prebacivanje između načina hlađenja / grijanja
Pribor: baterija
5 godina garancije

Šifra proizvoda: T70
Raspoloživost: Na zalihi
Rok dostave: 18. Lipanj 2024.

Cijena sa popustom

se odnosi na način plaćanja gotovinom, virmanom, netbankingom ili pouzećem.

Sigurna kupovina
online kupnjom štedite i svoje vrijeme
Brza dostava
na kućnu adresu u 2 - 4 dana
Proizvodi sa uputama
VIDEO i PDF dokumenti za rukovanje i instalaciju
35,00 euro
31,50 euro (25,20 euro + PDV)
Popust: 3,50 euro 10%
Količinakom

Opis

COMPUTHERM T70 digitalni sobni termostat pogodan je za upravljanje velikom većinom kotlova i klima uređaja na tržištu u Hrvatskoj. Može se lako povezati s bilo kojim plinskim kotlom s dvožičnom priključnom točkom sobnog termostata, kao i s bilo kojim klima uređajem ili drugim električnim uređajem, bez obzira imaju li upravljački krug od 24 V ili 230 V. 

Žičani sobni termostat sa jednostavnim programiranjem. Pomoću velikog digitalnog zaslona i dodirnih tipki može se postaviti za svaki dan u tjednu posebno, neovisni pojedinačni satni program. Pruža preciznije mjerenje temperature i podešavanje temperature od mehaničkih termostata, kao i mogućnost prebacivanja između načina grijanja i hlađenja, kalibracije temperaturnog senzora i zaključavanja kontrolnih tipki. Mogu se unaprijed postaviti jedan komforni, jedan štedni ili jedna temperatura za odsutnost. 
Istodobna uporaba nekoliko sobnih termostata COMPUTHERM i jednog zonskog upravljača COMPUTHERM Q4Z pruža mogućnost npr. da osim pokretanja kotla, zadani termostat kontrolirati i pumpu ili zonski ventil. Na taj je način lako podijeliti sustav grijanja na zone, zahvaljujući kojima se grijanje svake sobe može kontrolirati zasebno, što uvelike povećava komfornost. Nadalje, zoniranje sustava grijanja također uvelike doprinosi smanjenju troškova energije, jer se uvijek griju samo prostorije u kojima je to potrebno.
Preporučujemo tamo gdje je potrebna programibilnost uređaja, važni su jednostavan rad, precizno mjerenje temperature i podešavanje temperature, kao i točnost prebacivanja.

Specifikacija proizvoda

Područje mjerenja temperature -9,9 ° C do +50 ° C (u koracima od 0,1 ° C)
Podesivo temperaturno područje +5 ° C do +30 ° C (u koracima od 0,5 ° C)
Točnost mjerenja temperature ± 0,5 ° C
Raspon kalibracije temperature ± 8,0 ° C (u koracima od 0,5 ° C)
Osjetljivost prebacivanja ± 0,2 ° C
Napon baterije 2 x 1,5 V AAA ALKALNA baterija (LR03) (tvornički isporučena)
Preklopni napon maks. 30 V DC / 250 V AC
Preklopna struja 8 A (2 A induktivno opterećenje)

Dodatne informacije

PITANJA i ODGOVORI:
Za što se može koristiti sobni termostat COMPUTHERM T70?
Sobni termostat COMPUTHERM T70 posebno je dizajniran za upravljanje sustavima grijanja i hlađenja. Također je pogodan za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti / isključiti uklanjanjem i vraćanjem napajanja.
S kojim baterijskim uložkom se može koristiti termostat?
Uređaj radi s 2 alkalne baterije od 1,5 V (tip LR03; veličina AAA) (tvornički pribor). U uređaju se smiju koristiti samo visokokvalitetne alkalne baterije. Ostale baterije koje se nazivaju dugotrajnim ili trajnim (npr. konvencionalne ugljično-cinkovim) baterijama, baterije se prazne odnosno uporaba punjivih baterija nije prikladna za rad uređaja.
Koliki je životni vijek baterija kada se koristi termostat?
Očekivano trajanje baterije pri normalnoj upotrebi je približno 1,5-2 godine
Kojim uređajima može upravljati COMPUTHERM T70?
Preklopni sobni termostat COMPUTHERM T70 pogodan je za upravljanje velikom većinom kotlova i klima uređaja na tržištu u Hrvatskoj. Može se lako povezati s bilo kojim plinskim kotlom s dvožičnom priključnom točkom sobnog termostata, kao i s bilo kojim klima uređajem ili drugim električnim uređajem, bez obzira imaju li upravljački krug od 24 V ili 230 V. Uređaj je također pogodan za upravljanje bilo kojim električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti / isključiti uklanjanjem i vraćanjem napajanja.
Je li potrebno napajanje mrežnom strujom od 230 V za rad termostata?
Ne. Za rad termostata potrebne su 2 alkalne baterije (tip LR03; veličina AAA) od 1,5 V (tvornički pribor).
Gdje treba postaviti termostat?
Termostat je poželjno postaviti na zid prostorije koja se koristi za redoviti ili dugotrajni boravak na takav način da je u smjeru prirodnog kretanja zraka prostorije, ali da nije izložen propuhu ili ekstremnoj vrućini (npr. sunčevoj svjetlosti, hladnjaku, dimnjaku itd.). Ne upotrebljavajte u vlažnim, kemijski agresivnim ili prašnjavim okruženjima. Njegov optimalni položaj je 0,75-1,5 m iznad razine poda.
Kako povezati proizvod?
Uređaj mora instalirati / pustiti u rad nadležna osoba! Uređaj kojim će se upravljati mora biti povezan na priključne točke NO-COM na stražnjoj strani termostata. Pojedinosti potražite u uputama za uporabu proizvoda.
Može li se T70 koristiti za klima uređaje? 
Moguće je prebacivanje između načina grijanja i hlađenja termostata. Termostat prema odabranoj osjetljivosti prebacivanja u načinu rada hlađenja iznad zadane temperature uključuje a i ispod zadane temperatu isključuje klima uređaj. 
Kako prebaciti termostat u način hlađenja?
Da biste ušli u izbornik promjene načina rada, s isključenim termostatom, pritisnite tipku Uključeno dvije sekunde. Tada će termostat ući u izbornik za kalibraciju, na zaslonu će se pojaviti "Cal" i zadana temperatura kalibracije. Zatim jednom pritisnite tipku za uključivanje / isključivanje. Zatim termostat ulazi u izbornik za prebacivanje između načina grijanja i hlađenja, a zaslon prikazuje "Fun" i "Hea" (tvornički zadana postavka). Možete se prebacivati između načina grijanja (Hea) i hlađenja (Coo) pomoću gumba ˄ (gore) i ˅ (dolje). Zatim pričekajte 10 sekundi da spreme postavke i izađite iz programa ili dvaput pritisnite tipku za uključivanje / isključivanje. Zatim se termostat isključuje i podešavanje se aktivira ponovnim uključivanjem. Zatvoreno stanje NO i COM priključnih točaka izlaznog releja naznačeno je pojavom ikone "plamen" na zaslonu uređaja i u načinu grijanja i u načinu hlađenja.
Zašto termostat ne uključuje grijanje?
Razloga za to može biti nekoliko. Najčešći problemi su: upotreba pogrešne baterije (poput ispražnjene ili nealkalne baterije), pogrešno ožičenje (što može u lošijem slučaju pokvariti i relej u uređaju, ili zbog čega može biti uništena elektronika upravljanog uređaja)
Što trebam učiniti ako se uređaj uključuje, ali na izlaznoj strani ne pokazuje se mrežni napon od 230 V?
Uređaj ima bespotencijalne (beznaponske) izlazne priključne točke, stoga se prema zadanim postavkama na njegovim izlazima ne prikazuje 230 V, samo su dvije spojene žice zatvorene ili je veza između njih prekinuta. Ako želite da se pri uključivanju uređaja na izlazu prikazuje mrežni napon od 230 V, mrežni fazni kabel mora biti povezan s NO ili COM priključnom točkom uređaja prema uputama za uporabu. Prije spajanja, osigurajte da fazni kabel nije pod naponom i da spajanje izvede kvalificirana osoba!
Što trebam učiniti ako mislim da termometar termostata ne mjeri točno?
Možete kalibrirati termometar uređaja (ispraviti izmjerenu sobnu temperaturu). Da biste ušli u izbornik za kalibraciju, s isključenim termostatom, pritisnite tipku Uključeno 3 sekunde. Tada će termostat ući u izbornik za kalibraciju, prikazat će se "Cal" i zadana temperatura kalibracije, koja je prema zadanim postavkama 0,0 ° C. Zatim pomoću gumba ˄ (gore) i ˅ (dolje) možete postaviti željenu vrijednost kalibracije u rasponu od -8 ° C do +8 ° C u koracima od 0,5 ° C. Zatim pričekajte 10 sekundi za spremanje postavki i izlaz ili pritisnite tipku za uključivanje / isključivanje tri puta. Zatim se termostat isključuje i podešavanje se aktivira ponovnim uključivanjem
Kako se uređaj može resetirati na tvorničke postavke?
Da biste resetirali termostat na tvorničke vrijednosti, morate pritisnuti tipku za uključivanje 2 sekunde dok je termostat isključen. Zatim termostat ulazi u izbornik za kalibraciju, prikazuje se "Cal" i zadana temperatura kalibracije, koja je prema zadanim postavkama 0,0 ° C. Zatim dvaput pritisnite tipku za uključivanje / isključivanje. Zatim termostat ulazi u izbornik za tvorničke postavke i na zaslonu se pojavljuje "Rst". Za vraćanje na tvorničke postavke pritisnite tipku ˅ (dolje) 3 sekunde. Tada se termostat isključuje i njegove postavke vraćaju se na tvornički zadane vrijednosti.
Gdje ga možete kupiti?
Pronađite proizvod kod naših prodajnih partnera. Uređaj možete kupiti i u mnogim internetskim trgovinama.
Gdje mogu pronaći upute za uporabu uređaja?
Upute za instalaciju i rad uređaja možete pronaći na ovome linku: Upute za instalaciju i rad digitalnog termostata Computherm T70 

Ocjene proizvoda

Ovaj proizvod još nije ocijenjen.
Napišite recenziju!