Naše  Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Više o kolačićima pročitajte ovdje "Uvažavanje Vaše privatnosti".

T70RF bežični programabilni sobni termostat

Computherm
58,75 euro
52,88 euro (42,30 euro + PDV)
Popust: 5,87 euro 10%
Količinakom
Proizvod još nije ocijenjen
Prijenosiv
Veliki digitalni zaslon
Programabilno
Jednostavan za korištenje
Opcija kalibracije termometra
Jednostavno prebacivanje između načina hlađenja / grijanja
Pribor: baterija + kabel za napajanje
5 godina garancije
Šifra proizvoda: T70RF
Raspoloživost: Na zalihi
Rok dostave: 29. Srpanj 2024.

Cijena sa popustom

se odnosi na način plaćanja gotovinom, virmanom, netbankingom ili pouzećem.

Sigurna kupovina
online kupnjom štedite i svoje vrijeme
Brza dostava
na kućnu adresu u 2 - 4 dana
Proizvodi sa uputama
VIDEO i PDF dokumenti za rukovanje i instalaciju
58,75 euro
52,88 euro (42,30 euro + PDV)
Popust: 5,87 euro 10%
Količinakom

Opis

Sobni termostat COMPUTHERM T70RF 
prikladan za kontrolu velike većine kotlova i klima uređaja na Hrvatskom tržištu. Može se lako povezati na bilo koji plinski kotao s dvožičnom priključnom točkom sobnog termostata, kao i na bilo koji klima uređaj ili drugi električni uređaj, bez obzira imaju li upravljački krug od 24 V ili 230 V.

Lako se programira bežični sobni termostat. Pomoću velikog digitalnog zaslona i dodirnih tipki možete samostalno postaviti satni program za svaki dan u tjednu. Pruža preciznije mjerenje temperature i podešavanje temperature od mehaničkih termostata i omogućuje prebacivanje između načina grijanja i hlađenja
također za promjenu, kalibraciju temperaturnog senzora i zaključavanje kontrolnih tipki. Udobnost, ušteda i temperatura odsutnosti mogu se unaprijed postaviti.

Istodobna uporaba nekoliko sobnih termostata COMPUTHERM i jednog zonskog regulatora COMPUTHERM Q4Z pruža mogućnost na pr. osim pokretanja kotla, zadani termostat mora kontrolirati i pumpu ili zonski ventil. Na taj je način lako podijeliti sustav grijanja na zone, zahvaljujući kojima se grijanje svake sobe može kontrolirati zasebno, što uvelike povećava udobnost. Nadalje, zoniranje sustava grijanja također uvelike doprinosi smanjenju troškova energije, jer se uvijek griju samo prostorije u kojima je to potrebno.

Uređaj se sastoji od dvije jedinice. Jedna je prijenosna upravljačka jedinica (termostat), druga je prijamna jedinica koja upravlja kotlom. Između dviju jedinica postoji bežična (radiofrekvencijska) veza, tako da nema potrebe za izgradnjom žice između termostata i kotla, a tijekom uporabe može se odabrati optimalno mjesto upravljačke jedinice.

Preporučujemo tamo gdje je potrebna programibilnost uređaja, važni su jednostavnost upotrebe, precizno mjerenje temperature i podešavanje temperature, prenosivost i točnost prebacivanja.

Specifikacija proizvoda

Najvažniji tehnički podaci termostata (odašiljača)
Područje mjerenja temperature -9,9 ° C do +50 ° C (u koracima od 0,1 ° C)
Podesivo temperaturno područje +5 ° C do +30 ° C (u koracima od 0,5 ° C)
Točnost mjerenja temperature ± 0,5 ° C
Raspon kalibracije temperature ± 8,0 ° C (u koracima od 0,5 ° C)
Osjetljivost prebacivanja ± 0,2 ° C
Napon baterije 2 x 1,5 V AAA ALKALNA baterija (LR03) (tvornički isporučena)
Radna frekvencija 433 MHz
Raspon približno 100 m na otvorenom terenu
Specifikacije prijemnika
Napajanje 230 V AC, 50 Hz
Preklopni napon maks. 24 V DC / 240 V AC
Preklopna struja 7 A (2 A induktivno opterećenje)

Dodatne informacije

 

PITANJA i ODGOVORI:
Za što se može koristiti sobni termostat COMPUTHERM T70RF?
Sobni termostat COMPUTHERM T70 posebno je dizajniran za upravljanje sustavima grijanja i hlađenja. Također je pogodan za upravljanje električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti / isključiti uklanjanjem i vraćanjem napajanja.
S kojim baterijskim uložkom se može koristiti termostat?
Uređaj radi s 2 alkalne baterije od 1,5 V (tip LR03; veličina AAA) (tvornički pribor). U uređaju se smiju koristiti samo visokokvalitetne alkalne baterije. Ostale baterije koje se nazivaju dugotrajnim ili trajnim (npr. konvencionalne ugljično-cinkovim) baterijama, baterije se prazne odnosno uporaba punjivih baterija nije prikladna za rad uređaja.
Koliki je životni vijek baterija kada se koristi termostat T70RF?
Očekivano trajanje baterije pri normalnoj upotrebi je približno 1,5-2 godine
Kojim uređajima može upravljati COMPUTHERM T70RF?
Preklopni sobni termostat COMPUTHERM T70RF pogodan je za upravljanje velikom većinom kotlova i klima uređaja na tržištu u Hrvatskoj. Može se lako povezati s bilo kojim plinskim kotlom s dvožičnom priključnom točkom sobnog termostata, kao i s bilo kojim klima uređajem ili drugim električnim uređajem, bez obzira imaju li upravljački krug od 24 V ili 230 V. Uređaj je također pogodan za upravljanje bilo kojim električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti / isključiti uklanjanjem i vraćanjem napajanja.
Gdje treba postaviti termostat i prijemnu jedinicu?
Termostat je poželjno postaviti na zid prostorije koja se koristi za redoviti ili dugotrajni boravak na takav način da je u smjeru prirodnog kretanja zraka prostorije, ali da nije izložen propuhu ili ekstremnoj vrućini (npr. sunčevoj svjetlosti, hladnjaku, dimnjaku itd.). Ne upotrebljavajte u vlažnim, kemijski agresivnim ili prašnjavim okruženjima. Njegov optimalni položaj je 0,75-1,5 m iznad razine poda.
Uređaj se lako može pričvrstiti na podnožje, nakon čega se može postaviti na bilo koju vodoravnu površinu (npr. stol, polica, komoda) ili čak zahvaljujući rupama za vijke na stražnjoj strani postaviti na zid.
Prijemnik termostata COMPUTHERM T70RF treba instalirati u blizini kotla, na mjestu zaštićenom od vlage, prašine, kemikalija i topline. Pri odabiru mjesta prijemnika, uzmite u obzir i da na širenje radio valova mogu nepovoljno utjecati veliki metalni predmeti (npr. kotlovi, međuspremnici itd.) ili metalne građevinske konstrukcije. Ako je moguće, preporučujemo da prijemnik instalirate na udaljenosti od najmanje 1-2 m od kotla i ostalih velikih metalnih konstrukcija na visini od 1,5-2 m kako biste osigurali radiofrekvencijsku vezu bez smetnji. Preporučujemo da provjerite pouzdanost radio frekvencijske veze na odabranom mjestu prije instaliranja prijamnika. Ne postavljajte prijamnik ispod kućišta kotla ili u neposrednoj blizini vrućih cijevi ili pumpi, jer to može oštetiti dijelove uređaja i ugroziti bežičnu (radio frekvencijsku) vezu. Nadalje, preporuča se da se prijamnik napaja iz mrežne utičnice na koji nije povezan kotao (ako je moguće čak iz druge faze) i da mrežnu struju ni na koji način ne usmjerava iz kotla u prijemnik. Da biste izbjegli električni udar, povezivanje prijamnika s kotlom provjerite stručnjaku!
Koji uređaji su prikladni za upravljanje sa COMPUTHERM T70RF?
Radiofrekvencijksi sobni termostat COMPUTHERM T70RF je pogodan za upravljanje velikom većinom kotlova i klima uređaja na tržištu u Hrvatskoj. Može se lako povezati na bilo koji plinski kotao s dvožičnom priključnom točkom sobnog termostata, kao i na bilo koji klima uređaj ili drugi električni uređaj, bez obzira imaju li upravljački krug od 24 V ili 230 V. Uređaj je također pogodan za upravljanje bilo kojim električnim i elektroničkim uređajima koji se mogu uključiti / isključiti uklanjanjem i vraćanjem napajanja.
Je li potrebno napajanje mrežnom strujom od 230 V za rad termostata?
Za rad termostata (odašiljača) nije potrebno, potrebne su samo 2 alkalne baterije (tip LR03; veličina AAA) od 1,5 V (tvornički isporučene).
Međutim, prijemnik termostata radi na mrežnom naponu od 230 V. Kabel potreban za napajanje prijamnika isporučuje se tvornički.
Može li se T70RF koristiti za klima uređaje?
Da. Moguće je prebacivanje između načina grijanja i hlađenja termostata. Termostat uključuje klima uređaj iznad zadane temperature u načinu hlađenja a ispod zadane temperature isključuje u skladu s odabranom osjetljivošću prebacivanja.
Kako prebaciti termostat u način hlađenja?
Da biste ušli u izbornik promjene načina rada, s isključenim termostatom, pritisnite tipku Uključeno dvije sekunde. Zatim termostat ulazi u izbornik za kalibraciju, na zaslonu se pojavljuju "Cal" i zadana temperatura za kalibraciju. Zatim dvaput pritisnite tipku za uključivanje. Zatim termostat ulazi u izbornik za prebacivanje između načina grijanja i hlađenja, a zaslon prikazuje "Fun" i "Hea" natpis (tvornički zadana postavka). Možete se prebacivati između načina grijanja (Hea) i hlađenja (Coo) pomoću gumba ˄ (gore) i ˅ (dolje). Zatim pričekajte 10 sekundi da se spreme postavke i izađite ili dvaput pritisnite tipku za uključivanje / isključivanje. Zatim se termostat isključuje i podešavanje se aktivira ponovnim uključivanjem. Zatvoreno stanje NO i COM priključnih točaka izlaznog releja naznačeno je pojavom ikone "plamen" na zaslonu uređaja, kako u načinu grijanja, tako i u režimu hlađenja.
Zašto termostat ne uključuje grijanje?
Razloga za to može biti nekoliko. Najčešći problemi su:
- upotreba neprikladne baterije (poput ispražnjene ili nealkalne baterije)
- neispravno spajanje (koja može uništiti i relej u uređaju ili prouzročiti uništenje elektronike kontroliranog uređaja)
- nesigurna radiofrekvencijska veza (detalje potražite u nastavku)
- netko je raskinuo uparivanje odašiljača i prijamnika, treba ponovo upariti uređaje (koraci za ponovno uparivanje nalaze se u uputama za uporabu)
Što trebam učiniti ako se prijemnik uređaja uključi, ali izlaznoj strani ne pokazuje mrežni napon od 230 V?
Prijemnik uređaja ima izlazne priključne točke bez potencijala (bez napona), stoga se na njegovim izlazima prema zadanim postavkama ne prikazuje 230 V, već samo zatvara dvije povezane žice ili prekida vezu između njih. Ako želite da se pri uključivanju uređaja na izlazu prikazuje mrežni napon od 230 V, mrežni fazni kabel mora biti povezan s NO ili COM priključnom točkom uređaja prema uputama za uporabu. Prije spajanja, osigurajte da fazni kabel nije pod naponom i da spajanje izvede kvalificirana osoba!
Što uzrokuje nesigurnu radiofrekvencijsku vezu?
Razloga za to može biti nekoliko. Najčešći uzroci su:
- upotreba neprikladne baterije (poput ispražnjene ili nealkalne baterije)
- prevelika udaljenost ili previše prepreka (npr. više armiranobetonskih ploča, deblji zidovi itd.)
- između odašiljača i prijemnika termostata, nije prikladno postavljen odašiljač ili prijamnik (za detaljnje pogledajte gore)
- upotreba druge radiofrekvencijske opreme koja se koristi u blizini i koja emitira većom snage od standardne (prema našem iskustvu, npr. neki baby monitori ili bežične slušalice)
- druge vanjske smetnje (npr. antena velike snage na krovu ili u blizini)
Kako proizvod dalje radi nakon nestanka struje?
Kad se napajanje obnovi, izlaz prijemnika se u početku isključi. Međutim, budući da odašiljač ponavlja svoju trenutnu naredbu prekidača svakih 10 minuta, kontrola sustava grijanja / hlađenja vraća se u prethodno postavljeni način rada najkasnije 10 minuta nakon povratka struje.
Kako proizvod dalje radi nakon nestanka struje?
Kad se napajanje vrati, izlaz prijemnika u početku se svakako isključi. Međutim, budući da odašiljač ponavlja svoju aktualnu naredbu preklopa svakih 10 minuta, kontrola sustava grijanja / hlađenja vraća se u prethodno postavljeni način rada najkasnije 10 minuta nakon povratka struje.
Što trebam učiniti ako odašiljač nestabilno ili uopće ne komunicira s prijemnikom?
Postoji nekoliko razloga zašto odašiljačka jedinica ne komunicira ili samo nestabilno komunicira s prijamnikom. Da biste riješili ovaj problem, preporučujemo da isprobate sljedeće prijedloge:
Zamijenite bateriju u odašiljaču termostata. Pazite da se u uređaju koriste samo visokokvalitetne alkalne baterije. Ostale baterije koje se nazivaju dugotrajnim ili trajnim (npr. konvencionalni ugljik-cink), ispražnjene baterije ili uporaba punjivih baterija nije prikladna za rad uređaja.
Provjerite jesu li dvije jedinice uparene. Ako dvije jedinice ne komuniciraju jedna s drugom u neposrednoj blizini, možda ćete ih trebati ponovno upariti kako je opisano u uputama za uporabu.
Postavite odašiljač i prijemnik termostata bliže ako mislite da su predaleko.
Provjerite jesu li odašiljač i prijemnik termostata instalirani kako je opisano. Ako nisu, premjestite ih kako je opisano (za detalje pogledajte gore).
Izbjegavajte u blizini koristiti druge radiofrekvencijske uređaje koji emitiraju jače radiofrekvencijske signale od standardiziranih (prema našem iskustvu, poput nekih baby monitora ili bežičnih slušalica).
Može li se termostat upariti s nekoliko prijamnika istovremeno?
Da. COMPUTHERM T70RF bežični termostati mogu istodobno upravljati s nekoliko radio frekvencijskih jedinica. Sinkronizacija se mora izvršiti kako je opisano u uputama za rad termostata T70RF s tim da kao prvi korak svi prijamnici moraju biti postavljeni u način uparivanja.
Što trebam učiniti ako mislim da termometar termostata ne mjeri točno?
Možete kalibrirati termometar uređaja (ispraviti izmjerenu sobnu temperaturu). Da biste ušli u izbornik za kalibraciju, s isključenim termostatom, pritisnite tipku Uključeno 3 sekunde. Tada će termostat ući u izbornik za kalibraciju, prikazat će se "Cal" i zadana temperatura kalibracije, koja je prema zadanim postavkama 0,0 ° C. Zatim možete postaviti željenu vrijednost kalibracije pomoću gumba ˄ (gore) i ˅ (dolje), u rasponu od -8 ° C do +8 ° C, u koracima od 0,5 ° C. Zatim pričekajte 10 sekundi da spremite postavku i izađete ili pritisnite tipku za uključivanje / isključivanje četiri puta. Zatim se termostat isključuje i podešavanje se aktivira ponovnim uključivanjem.
Kako se uređaj može vratiti na tvorničke postavke (resetirati)?
Da biste resetirali termostat na tvorničke vrijednosti, morate pritisnuti tipku za uključivanje i isključivanje 2 sekunde dok je termostat isključen. Zatim termostat ulazi u izbornik za kalibraciju, prikazuje se "Cal" i zadana temperatura kalibracije, koja je prema zadanim postavkama 0,0 ° C. Zatim pritisnite tipku za napajanje tri puta. Zatim termostat ulazi u izbornik za tvorničke postavke i na zaslonu se pojavljuje "Rst". Za vraćanje na tvorničke postavke pritisnite tipku ˅ (dolje) 3 sekunde. Tada se termostat isključuje i njegove postavke vraćaju se na tvornički zadane vrijednosti.
Gdje mogu pronaći upute za uporabu uređaja?
Upute za instalaciju i rad uređaja možete pronaći na ovome linku: Upute za instalaciju i rad digitalnog termostata Computherm T70RF
Gdje ga možete kupiti?
Pronađite proizvod kod naših prodajnih partnera. Uređaj možete kupiti i u mnogim internetskim trgovinama.

Ocjene proizvoda

Ovaj proizvod još nije ocijenjen.
Napišite recenziju!